De nüviCam begeleidt, helpt en waarschuwt autobestuurders dankzij zijn exclusieve rijhulpsysteem en neemt gebeurtenissen in het verkeer op dankzij zijn ingebouwde dashcam.
Gps-systeem met ingebouwde camera Geperfectioneerd systeem dat waarschuwt voor frontale botsingen en onaangekondigd verlaten van rijstrook, 'Augmented reality', Handsfree telefoneren, Spraaksturing. 

Garmin, de wereldleider in draagbare gps-navigatie, maakt vandaag de lancering bekend van de nüviCam, het eerste autonome navigatietoestel dat met een geïntegreerde dashcam en met een geperfectioneerd waarschuwingssysteem uitgerust is.

Dankzij de onboard-camera, die de weg continu filmt en de bestanden automatisch opslaat wanneer het voertuig in een aanrijding betrokken raakt, biedt de nüviCam extra bescherming. Dit systeem wordt in dat geval een waardevolle ooggetuige, die heel nauwkeurig registreert wat er gebeurd is, waar het gebeurd is en hoe het gebeurd is.

Navigatiesystemen zijn nog steeds bestsellers bij Garmin. Deze oplossingen worden wereldwijd geroemd om de eenvoud van hun navigatie-interface. Garmin ontwerpt zijn systemen dan ook vooral met het oog op een maximale eenvoud, de hoogste prestaties en het grootste gebruiksgemak.

De nüviCam maakt niet alleen gebruik van de beste rijhulptechnologieën, maar voegt er ook nog eens functionaliteiten aan toe die u tot nog toe alleen in de duurste auto's aantrof. Het Forward Collision Warning-systeem bijvoorbeeld waarschuwt de bestuurder als hij te dicht zijn voorligger nadert en voorkomt op die manier een frontale botsing.

Het Lane Departure Warning-systeem maakt de bestuurder er met een visueel en met een geluidssignaal attent op dat hij onaangekondigd een witte streep heeft overschreden of dat hij tegen de verkeersstroom in rijdt.

Met de Garmin Real VisionTM-functie hoeft u voortaan niet meer moeizaam op zoek naar vaak moeilijk af te lezen huisnummers. Zodra u uw bestemming nadert, verschijnen op het scherm de camerabeelden met daar bovenop een heel duidelijke aanduiding van de precieze bestemming.


"De nüviCam doet zoveel meer dan automobilisten helpen om van punt A naar punt B te rijden", verklaart Dan Bartel, de vicepresident internationale verkoop bij Garmin. "Dankzij de intuïtieve rijhulpfuncties wordt het gebruik van het navigatiesysteem veel minder stresserend en geniet de bestuurder van nog meer gemoedsrust, ook omdat hij weet dat zijn parcours wordt opgenomen en dat die gegevens indien nodig achteraf kunnen worden gebruikt."

De nüviCam is uitgerust met een glazen aanraakscherm dat diagonaal 15 cm (6") meet, met een zoomfunctie die met de vingers op het scherm kan worden bediend en met een high definition dashcam, die in de achterkant van het apparaat ingebouwd is.

              cZodra het gps-systeem wordt ingeschakeld, registreert de onboard-camera de ritten continu op een meegeleverde micro SD-kaart. Bij een ongeval slaat de detectiefunctie automatisch de nuttige beelden op, terwijl het gps-systeem de plaats en het nauwkeurige tijdstip van het ongeval registreert. De bestuurder kan achteraf de videobeelden rechtstreeks op het apparaat of op een computer bekijken.

Andere functies zijn bedoeld om de ritten veiliger en eenvoudiger te maken: dankzij de navigatie met spraaksturing kan de bestuurder de nüviCam met zijn stem bedienen en beide handen op het stuur houden zonder dat hij zijn blik van de weg hoeft af te wenden. Met de draadloze Bluetooth®-technologie kan hij dan weer handsfree telefoneren.

De nüviCam is ook voorzien van de Active Lane Guidance-functie, een combinatie van gesproken boodschappen en visuele markeringen die de bestuurder helpen om tijdig de juiste rijstrook te nemen voor een afrit.

In de marge van het verkeersplan op het scherm verschijnt informatie over de plaatselijke voorzieningen – restaurants, tankstations, parkeerruimten enz... - terwijl de gesproken instructies van Garmin Real DirectionsTM de bestuurder feilloos naar zijn bestemming leiden aan de hand van duidelijk zichtbare herkenningstekens, gebouwen en verkeerslichten.

In de nüviCam zijn standaard gedetailleerde wegenkaarten van Europa geladen. Daarna kunnen ze gratis worden geüpdatet, zodat u jarenlang in alle rust van de recentste informatie kunt genieten.

Pierre Chasseray, het hoofd van de Franse vereniging '40 Millions d'Automobilistes', is overtuigd van het nut van dashcams: "Een studie in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat automobilisten die met zo'n systeem rondrijden, minder vaak bij ongevallen betrokken raken. Dit rijhulpsysteem draagt niet alleen bij tot de gemoedsrust van de bestuurder, maar brengt hem ook nog eens extra verantwoordelijkheidszin bij.

Met de videobeelden van de dashcam beschikt men immers over al het nodige bewijsmateriaal bij een ongeval – en dan zeker als er sprake is van vluchtmisdrijf: het merk van het voertuig, de nummerplaat... Men is daardoor extra beschermd.

De ordediensten kunnen de informatie gebruiken als de bestuurder beslist om ze vrij te geven. De videobeelden vormen weliswaar geen juridisch aanvaard bewijs, maar ze worden wel in het dossier opgenomen en kunnen helpen bij situaties die juridisch heel complex in elkaar zitten. Het is een begin van bewijs, waarmee men zijn goede trouw kan aantonen.


Dit product beantwoordt ook aan een maatschappelijke realiteit: vluchtmisdrijf komt steeds vaker voor, onder meer doordat steeds meer personen zich zonder rijbewijs of zonder verzekering in het verkeer begeven..."

De nüviCam Garmin zal begin juni verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van €369 (incl. btw).

Voor meer informatie  www.garmin.be